Måndag -Tisdag 23 -24/1

Måndag
Då var det måndag igen då och aktiviteten på stranden har lugnat ner sig. Nästan alla thai är borta och det är bara vi faranger kvar.
Vi har bestämt träff med Michell (The cat woman) idag på Pama.

Alltid lika glad 🙂

Blir en hel del om hennes 84, ja 84 katter, som hon tar hand om. Hon har namn på alla och kommer ihåg vad alla heter. Helt sjukt.
Vi träffade Michell första året vi var här nere, hon var engelskalärare i Bangkok och var här på ”semester”. Vi käkade middag tillsammans och sen blev det en drink på ballen.
Året efter sprang vi på henne igen och då berättade hon att hon gillade vår lägenhet så mycket att hon köpt lägenhet i huset.
Hon ska bli en ”beach bum” sa hon. Då var hon ”normal” eller så normal man kan vara när man kommer från landet down under.
Det blev en del skvaller och snack om gamla tider.  Vi blev sittande ett par timmar. Mycket trevligt.

Proppmätta IGEN, både av mat och öl så orkade vi inte gå ner till Thanom (är lite trött på maten där efter 14 år) så vi tog en senare middag hos Italienaren, blev att vi delade på en pizza och drack vatten till det. Precis lagom mycket.

Blue Cheese

Hem till balkongen igen och en liten drink innan vi hoppade i säng.

Tisdag
Vaknade före 7 som vanligt och ser att det är lite mulet och ganska svalt idag. Bestämmer att vi moppar runt i omgivningarna lite.
Vi blev till o med stoppade i poliskontroll idag, det är ju själva fan att han inte ens öppnade det internationella körkortet och kollade det . Han snöade helt in på att vi BÅDA hade riktiga hjälmar och sa han önskade fler var som oss. Sen var det bara att brumma vidare.

Till slut hamnade vi på en av alla marknader i Ban Phe men gick snabbt ut därifrån. Det kryllade av kineser därinne, vi pratar minst 300 st o med tanke på att 80% av kineserna har Covid drog vi snabbt som ögat därifrån. Väl ute ser vi 9 st stora turistbussar….. Därifrån kom dom.

Tillbaka till lägenheten o fixade lite. Vi ska ha möte med Patrik kl 13.00 så stranden eller poolen hinner vi inte. Blev ett par mackor med stekt ägg till lunch.

Mötet med Patrik gick bra, mest jobb blir det för Sivan som måste få fram nåt dokument på engelska som bekräftar att hon har bytt namn (Engman Persson) o jag får väl träna på min signatur, den ska se likadan ut som när vi köpte lägenheten för 14 år sedan……Kommer att gå åt helvete 🙂

Efter mötet blev det poolen, blåsigt som attan idag men ett dopp blev det i alla fall. Efter 10 minuter dyker Janne upp o det blir lite skitsnack som vanligt. Bestämmer vi ska käka på glashuset ikväll.
Strax efter 3 är det dags att gå upp för ”afternoon coffee”. Vilka jäkla vanemänniskor vi är.

Plockar upp Janne vid hans lägenhet strax efter 18 och moppar iväg. Alla tre valde kycklingstek, Janne o jag med pepparsås och Sivan med svampsås. Gott som attan, man börjar tröttna på thaimaten…….

Efter maten går vi till ”trottoarbaren” för något att dricka. Janne o Sivan går på drinkar o jag tar en Chang (som vanligt). Den baren passar oss gamlingar rätt bra, lite dämpad musik så man kan prata och inte en massa ”barflickor”. Känns som vi får testa maten där också, kanske redan ikväll????