Onsdag – Torsdag 25 -26/1

Onsdag

Kallt som f_n idag igen, bara 21 grader ute kl 7 på morgonen. Vi trodde den torra – varma perioden skulle börja nu…… Men inte än tydligen.
Idag är det full fart i huset. Pest control, innebär att hela byggnaden ska sprutas för att undvika ohyra.
Då vill man inte vara här så det blir ganska tidig promenad ner till stranden idag.
Riktigt högt tidvatten och vi är, som sagt, tidigt nere för vår promenad. Nästan ingen strand kvar då tidvattnet är högt och sanden mjuk. Nu är man glad att det inte är så varmt längre

Blir grillad kyckling o Chang yaj (yaj=stor) till lunch och vi får genast besök av en vovve och Janne. Janne äter inte upp vår kyckling men det hade den kolsvarta hunden gärna gjort. Hon får i alla fall lite skinn o brosk från kycklingen så hon bestämmer sig för att vi var OK och lägger sig o sover där i 3 timmar 🙂

Blir en glass på stranden innan vi säger hejdå till vår nya vovve och ger oss av mot poolen. Där sitter Janne o pressar i solen. Han är kolsvart redan trots att han kom ner ett par veckor efter oss.
Dags för kaffe så vi knallar upp till lägenheten. Surfar in på Era Rayongs hemsida o där hittar vi vår lägenhet som nu ligger ute till försäljning.
Här kommer länken om nån är nyfiken https://www.erarayong.com/property/harlig-studio-med-underbar-balkong-och-utsikt/ 

Janne kommer strax före 6 för en liten stänkare innan vi går och äter. Kan ju göra det när vi inte ska moppa iväg någonstans.
Blev trottoarbaren idag, tydligen är det samma ägare som till den ny stängda 90 meters restaurangen. Fick vänta på maten ett tag så när den väl kom försvann den snabbt.
Gott var det i alla fall.

Torsdag
Hemresan närmar sig med stormsteg. Vi sov utan AC inatt o det var riktigt svalt o skönt.
Det enda man stör sig lite på är alla ljud, hundar som skäller, nån högljudd fågel som alltid sätter igång vid 4 snåret och så vågorna som slår mot stranden….. jaja, vi vet, det skitjobbigt 🙂

Moppar in själv till Ban Phe på morgonen för att handla på oss grejor så vi klarar sista dagarna.
Nu blir det stranden, troligen sista gången den här resan eftersom vi brukar spendera sista dagarna vid poolen för att slippa kliande bett från sandflugor på flyget.
Höga vågor idag, till o med så höga så en del surfare är ute.

Tog vår vanliga promenad, lunch på Pama och avslutade med en glass innan vi gick till poolen.
Det blir indiskt till middag idag, Patrik har rekommenderat en indisk restaurang inne i Ban Phe.

  

Vi tog 3 olika rätter som inte skulle vara starka, Chicken tikka, Chicken butter någonting och så blev vi rekommenderade en 3:e rätt, lamm någonting.
Naturligtvis naanbröd och ris till det.
Lita aldrig på en indier, eller vi kan väl säga såhär, det som för en indier inte är starkt var för oss starkt. Inte oätligt men ordentligt starkt.
Lammrätten var starkast och det kröp fram svettdroppar i pannan och nacken på herr Persson.
Janne, som alltid smyger iväg och betalar utan att vi vet om det har fått det svårare nuförtiden då vi helt slutat lita på honom. Igår försökte han betala när jag var på toa men hann ut och lyckades avstyra det. Men idag var det Jannes tur. Tack så mycket för maten Janne.
Vi kanske ska försöka dela notan i fortsättningen????

Det hann bli mörkt innan vi moppade hemåt men vi körde lugnt o fint och allt gick bra.
Ikväll blir det en tidig kväll med en liten GT innan vi snart ska hoppa i säng.