Välkommen 2020 (1-5 jan)

1 januari

Vid frukosten såg vi munkarna komma nere på gatan, som de alltid gör på Nyårsdagen. ”Stormunken” satt som vanligt på bilen som kommer sist i munktåget, där han sitter och stänker välsignelsevatten över folk som kommer fram med sina gåvor.

Idag blev vi kvar hela dagen nere på stranden, tillsammans med Carina och hennes vänner.

Fantastiskt skönt både i vatten och på land idag, när det fläktade skönt även under träden.

2020 hoppas vi att vi båda håller oss friska och pigga och slipper undan operationer. 2018 åkte Stefan på att operera ett öga när näthinnan lossnade, och 2019 var det Siv som opererades i nacken. I år vill vi vara pigga att kunna fixa och greja hemma båda två.

2 januari

Efter frukost, rehabövningar etc. kom Mon och hämtade upp oss, för en dag hemma hos dem i Ban Chang. Det ligger på andra sidan Rayong, mot Pattaya.

Eftersom det är så mycket vägarbeten på stora vägen (Sukhumvit) på vägen mot Ban Chang åker vi istället igenom Rayong, och industriområdet vid Mapta Phut med alla gigantiska raffinaderier.

Vi tog även en sväng om området där de tidigare hade en lägenhet i Ban Chang, innan de köpte huset där. Att det blivit ett boende i Ban Chang beror på att Max går i skolan där. Det är tydligen bättre skola där än vad som finns i vårt område.

3 januari

Idag somnade Kwan in, efter en tids sjukdom. Kwan hade boende och mäklarbyrå i vårt hus, och hon var god vän med flera faranger som har lägenhet här i huset. Hon hjälpte även många när något behövde göras i deras lägenhet, och skötte även uthyrning till de som vill hyra ut sina lägenheter och ville ha hjälp med det.

Vi åt på Thanoms Kitchen på kvällen, där bland annat ett ryskt par satt längre bort vid samma bord som vi satt vid. När mannen ätit färdigt gick han och betalade, men kvinnan hade tydligen inte ätit färdigt då han var färdig, så hon tog sonika sin porslinsskål med mat i med sig när de gick till bilen och skulle åka hem.

Thailändarna här börjar bli riktigt trött på fräcka ryssar, som beter sig precis som de vill och bara tar det de vill ha.

4 januari

Det blev en härlig dag på stranden med promenad på ett perfekt sandunderlag.

Numera har Stefan en ny liten kompis som kommer när han visslar, och som gärna vill bli klappad. Jättego och snäll är hon, och liknar ”vår” gamla strandhund Penny en del i teckningarna.

5 januari

Vi gjorde oss iordning och gick ner på gatan en stund efter kl 9 för att hoppa på en songtaew för att åka in till Rayong stad. Det är första och nog enda resan in till Rayong den här vintern, eftersom Siv inte så gärna sitter på skumpande fordon och påfrestar nacken så gärna. Men nu åkte vi in för att vi behövde bland annat köpa ny list att sätta under dörren, för att inte damm och annat vi inte vill ha i lägenheten ska ta sig in. Den gamla hade efter 10 år nu pajat helt.

När vi kom in till Rayong gick vi från busstationen till Tesco Lotus (typ som ett stort COOP med allt), och hittade list till dörren, nya nagellack till Siv och lite annat. I en av butikerna i samma byggnad köpte Stefan ett par nya T-shirts och så blev det lunch på KFC innan vi åkte hem igen.

Sitter på songtaew o väntar på att den ska starta från busstationen och ta oss hem igen.

Till kvällen var vi fortfarande mätta efter KFC lunchen, så det blev en äggmacka hemma till kvällsmat. Men gisses vad gott det är med äggmacka med kaviar när man är här nere 🙂