6 – 10 januari

6 januari

Ett stort gäng ryssar ockuperar flera bord och många stolar vid Gula vagnen, men vägrar beställa något från deras meny. När personalen försöker ge dem menyn viftar de bara bort dem. Sen går de till en annan restaurang och beställer mat i frigolitlådor, samt att de har med sig egen dricka, och sen lämnar de allt skräp efter sig när de beger sig hemåt på eftermiddagen. En dag försökte få bestick från Gula vagnen när de skulle äta sin hämtmat, men det blev de nekade. De är så många att de uppehåller ca 1/4 av strandkökets bord och stolar för betalande gäster. Stor irritation både hos Gula köket och gäster på stranden.

Olle kom och besökte oss på stranden idag, och vi fick äntligen tillfälle att gratta honom i efterskott, eftersom han fyllde år den 2 januari.

Till kvällningen gick vi till Blå golvet för att äta middag. Där satt Agneta och Leif i sällskap med ett par andra svenskar, så vi satte oss vid ett eget bord. I ärlighetens namn är det så att vi inte alls har lust att umgås med kvinnan i sällskapet som satt med dem. Hon har lägenhet i vårt hus, och beter sig fullständigt rabiat och illa mot personalen i huset, om vad som hon tycker ska göras och hur det ska göras. Vi är många som inte håller med henne och heller inte tycker om hennes beteende, då hon uppenbarligen inte fattar att vi är gäster i ett annat land, och här funkar saker och ting inte lika som i Sverige. Här behöver man vara lite ödmjuk och bete sig lite mer enligt deras kultur, och även acceptera att det är annorlunda här.

Men när de andra två lämnade blev vi och Agneta o Leif kvar tillsammans istället och pratade en stund. Därefter drog vi tillsammans vidare till kvarterskrogen nedanför vårt hus, för lite mer samkväm och snack. Det är alltid lika trevligt att hänga med dessa två sköna pensionärer 🙂

Siv tog in ett glas vin och en lite flaska vatten till maten, och här får man minsann in ett vinglas fyllt ända upp till kanten. Dock är det väldigt små glas de har.

7 januari

Även idag gick vi ner till Gula vagnen på förmiddagen. Vi tog en skön promenad utefter den nu breda platta stranden. Idag var havet nästan stilla och då blir det så tyst och härligt.

Olle hade med sig den ilskne lille Nisse till stranden idag. Innan de skulle åka hem fick Nisse ett bad i ett försök att få bort lite sand ur hans päls.

Den folkilskne lille Nisse

Återigen belamrade samma ryssar bord och stolar på stranden, och satte sig där med egen mat och dryck, och beställde ingenting från strandköket. Synd att en del av dem beter sig så fruktansvärt illa.

Carinas kompisar, Björn och Annelie åkte till Bangkok idag, för att tillbringa sista dagarna där med att spela golf på några jättefina banor, innan de åker hem till Sverige igen.

Som vanligt tog vi trapporna upp till lägenheten. Sen blev vi kvar hemma, och tvättade lite och fixade pasta med lax till middag.

8 januari

Återigen blev det stranden vid Gula vagnen, och idag kom Carina och satte sig med oss, eftersom hennes kompisar åkt nu. Det blev en promenad på stranden med Carina, och Stefan stannade kvar under trädkronorna.

Carina drog iväg direkt efter lunch för hon skulle in till Rayong för att lösa ut sitt thailändska ID kort. För att få det måste man först översätta sitt pass, och sina personuppgifter även innehållande information om sina föräldrars personuppgifter, och efter det kan man ansöka om Gula boken. När man fått Gula boken (som då anger vilket boende man är skriven på här i Thailand), kan man sen ansöka ID kortet.

Vi knallade hem till oss inte långt efter att Carina lämnat. Efter dusch och ombyte tog vi moppen och åkte runt och tittade lite innan vi åkte in till byn för att handla mer kaffe och yoghurt. Inne i byn har de börjat fixa inför lördagens event med Barnens dag.

På vägen hem från byn tog vi en tur upp på berget för att titta på utsikten där uppifrån.

Rayong Resort med den långa bryggan nere i viken, och Koh Samet utanför.

När vi satt nere på kvarterskrogen och åt middag på kvällningen kom Carina och gick förbi där när hon skulle iväg och äta. Då fick vi reda på att hon inte fått sitt thailändska ID kort idag, utan de var inte färdiga med det som utlovat, utan det kunde hon få först nästa vecka. Kruxet är att hon åker hem på söndag, så det är bara att hoppas att det ligger färdigt och är kvar att hämta ut nästa gång hon kommer ner. This is Thailand!!! You never know!

9 januari

På förmiddagen satt vi på stranden vid Pama, och Siv gick till en moppevagn som dök upp på stranden för att köpa grillad kyckling. Den vanliga kycklingvagnen dök inte upp idag, men det är ju många som säljer sånt. Siv pekade i alla fall ut några klämmor med kycklingbitar och även nån klämma med kycklinglår. Men när vi åt tyckte vi att det var lite väl mycket ben på vissa bitar, och lite för små ben mot det brukar vara. Hmmmm……..misstänker att vi förutom kyckling, även gnagit på bitar av råtta idag. Hur det smakar?? Som kyckling fast godare kött faktiskt…..det lilla kött som finns på dem 😀

Kyckling och troligen lite råtta

På eftermiddagen blev det en tur in till torsdagsmarknaden inne i Ban Phe. Det var första gången på denna resa och troligen den enda. Det är så mycket krafs där inne som inte är något att ha, men all mat som säljs där är rolig att titta på. Det blev inga inköp alls den här gången, utan vi åkte sen vidare in till Makro för att handla.

Zoomade in en liten fiskebåt ute i vattnet

10 januari

Har inte en aning om vad vi gjorde denna fredag, eftersom ingen av oss har tagit något foto den dagen 😀 Foton är ju vårt minne om vad vi tar oss för under semestern.

Men troligen blev det stranden, bad, promenad och som vanligt alldeles för mycket av den goda och lättillgängliga maten här nere.