Songkran dag 3

[vc_row][vc_column][vc_column_text]På morgonen tog vi ur sängkläderna för att tvätta dem i ett riktigt varmt och långt tvättprogram för att få dem riktigt rena. Sen hängdes de på gardinstången för att hinna torka innan kvällen. I morgon bitti kommer de att köras i maskinen ännu en gång, men då bara på ett snabbprogram för att hinna torka innan vi ska åka.

Efter att vi kört ett par maskiner och hängt tvätten skulle vi gå ner till stranden för en sista strandlunch och en stund där med Carina och Leif. Vi blev lite sen, då paret som köpt Johan och Mias lägenhet och och plingade på hos oss för att hälsa. Det blev en stunds prat med dem för att berätta lite om huset och området och för att svara på lite funderingar som de hade. Ett trevligt par från Malmö var det, och det verkar som de redan känner att de trivs här.

När vi kom ner till stranden fick hundarna lite mat som vanligt. Tiken har inget halsband på sig längre. Antingen har någon tagit av det (vilket vi tror) eller så har hon fastnat och halsbandet har lossnat. Vi får ta med oss nya till nästa gång Lena!

Efter lunch var det time för oss att gå upp och fixa med tvätten lite igen.

Sen fastnade vi tillsammans med Janne och Marina nere i skuggan vid Pizzerian. Där blev det lite  öl och kaffe och en massa prat. Mycket bilar och Songkranfirande var det utefter gatan. Vi passade på att filma och titta på allt som hände. Även vi fick oss en släng av det traditionella vattnet och talket på oss 🙂

Personalen i vårt hus passade på när de fick chansen att välsigna och rena oss inför det nya året. Vi blev inkletade med rosenbladsdoftande talk i ansiktet och lite isvatten hällt över oss.

När det var dags för middag kom Olle förbi med sin bil och hämtade oss. Han var rädd att vi skulle råka ut för mer vattenkastning utefter vägen om vi skulle gå till restaurangen 🙂 Stefan tog moppen för att passa på och lämna tillbaka den. Sen åt vi på en ny restaurang alldeles efter Baan Poolom.

Olle beställde in en Fish and Chips, och vi andra beställde varsin Lasagne. Olle hann äta upp sin mat innan vi fick in våra rätter efter ca 1 timme. Men men…..det tar ju 45 minuter att grädda lasagnen så…. Det var ingen färdig lasagne som togs ur frysen i alla fall.

Efter att Olle skjutsat hem oss var det dags för oss att tvätta lite mer och påbörja packningen.

Sen lade vi oss att sova en sista natt i vår härliga lägenhet, innan det är dags att åka till Bangkok.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1461520617397-f0fd8dd2-c41e-10″ include=”968,967,909,971,908,969,970,911,906″][/vc_column][/vc_row]