Hejdå lägenheten! Dags att åka till Bangkok

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Vi klev upp tidigt för att slänga in sängkläderna i tvättmaskinen igen. Denna gång blev det bara en snabbtvätt för att de ska hinna torka innan vi lämnar vid 12-tiden. Sen blev det en sista frukost på balkongen. Vi kommer att sakna den otroligt goda juicen som vanligt, och den härliga frukostutsikten såklart.

Vi packade och plockade undan det som ska vara kvar. Och som vanligt fotograferas allt som lämnas kvar så vi kan titta på fotona innan vi ska ner nästa gång, för att veta vad vi har kvar där. Vid 10-tiden gick vi ner till Thanoms Kitchen för att träffa Mon, Patrik, Max, Janne och Marina. Leif och Carina kom förbi och sa hejdå, på väg in till Ban Phe för att fira Songkran där inne. Patrik hade med sig solstolar som vi fått av dem, till vår balkong. Eftersom de ska sälja sitt hus inne i Ban Phe, och redan har allt i det andra huset, så blev dessa stolar över. Och när vi ändå tänkt köpa såna så blev det så att vi fick deras istället. Sen blev det en massa kramande innan vi gick hem till oss igen, för att duscha och göra oss klar att åka. Klockan 12 kom vår skjuts och hämtade oss.

Vi mötte långa bilköer genom Rayong mot Ban Phe hållet. Många som ska dit för att fira Songran i helgen.

Han skjutsade oss till Airportlink stationen vid Suvarnahumi, istället för att köra oss in till hotellet mitt i centrala Bangkok. Det är mycket smidigare och snabbare att åka tåget och skytrain till hotellet, eftersom det ligger precis vid en skytrainstation. Så vi tog tågen in (ca 20 min), och sen var det en station med skytrain innan vi var framme vid Asia Hotel Bangkok. Vi har bott där två gånger förut och tycker att det ligger centralt och bra. Hittills har det varit ok rum och hotell, men den här gången kände vi att det nog var sista gången vi bor där. Det har blivit väldigt slitet och ofräscht sen vi bodde där sist för ca 3,5 år sedan. Synd, för det läget är perfekt!

Efter att vi checkat in och varit upp på rummet med våra väskor, tog vi en promenad till MBK. På vägen dit gick vi förbi en polis/militärkontroll av något slag. Siv frågade om det var ok om hon fick fotografera dem. Och det var det förstås 🙂 De rättade till mössan och sträckte på ryggen inför fotot.

Sen knallade vi vidare till MBK, där vi åt lunch på BK, innan vi tittade runt i affärerna. Det var sig likt där. Hur mycket som helst av allt mellan himmel och jord. Och som vanligt…….så handlade vi nästan ingenting.

Vi har alltid mer fyllda väskor på vägen ner än på vägen hem. Så även den här gången. Den mindre incheckningsväskan har vi stoppat i den största väskan. Så vi har bara en väska att checka in på vägen hem, och den väger bara drygt 17 kg :)[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1461524318941-25ee545d-132d-9″ include=”992,977,978,979,993,980,981,982,983,984,985,986,987,988,989,990,991,994,995,996″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Det vi köpte på MBK var lite jordnötter och nytt batteri till Stefans thaitelefon. Efter en kaffepaus och en liten sväng till runt i affärerna gick vi tillbaka till hotellet. Vi köpte ett par Spy på 7eleven och tog med upp på rummet. Där blev vi kvar och vilade fötterna tills det var dags för kvällsmat. Vi gick ner till hotellrestaurangen och åt. Där underhöll en Elviskopia hela kvällen 🙂 Vi blev inte så långvariga där, och ingen god mat var det heller. Lika bra att knyta sig tidigt då vi ska upp i ottan för att åka ut till flygplatsen. Vårt plan med Norwegian lyfter klockan 9.10.

Det dröjer nog innan vi åker med Norwegian igen. Vi är hellre kvar nere i lägenheten och flyger på natten än åker till Bangkok innan hemresan.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]