Songkran dag 2

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Det blev ännu en dag under parasollen på stranden.

Siv passade på att köpa ett flygplan av en strandförsäljare. Det ska tas hem till Noel. Även Leif köpte flygplan till barnbarnen. Nu får vi hoppas att de är hela efter väsktransporten till Sverige.

Det är lite riskfyllt med fara för att få en hink isvatten över sig när man går över strandvägen de här dagarna. Så när Siv skulle gå hem på toa en sväng hakade Carina på fram till vägen. Hon hade kameran i högsta beredskap och hoppades på att lyckas få en bild på en vattendränkt Siv. Men där fick hon tji! Siv lyckades parera mellan de songkran firande vattenbestyckade bilarna 🙂 Det gick bra även på vägen tillbaka till stranden.

Till kvällningen var vi bjuden upp till Carina och Leif en sväng innan det var middagsdags. Så häftig utsikt uppifrån deras lägenhet på 25e våningen. Vi fick vänta en lång stund innan en av de tre hissarna blev kom ner till entrévåningen så vi kunde åka upp. Det är tur att det aldrig är människor i alla husets ca 650 lägenheter samtidigt. Det är inte ens en bråkdel av lägenhetsinnehavarna som är där samtidigt. Ändå är hissarna väldigt upptagen under helgdagar som dessa.

Vi gick till Pizzeria Sofia för att äta middag och där satt Janne och Marina redan. Så vi våldgästade deras bord och hade en trevlig kväll tillsammans.

Klockan 22.35 var grannhusets pool släckt, och vår fortfarande belyst och har fontänstrålarna på. Det är massor av thailändare där nere och badar. Det är nog bland de första gångerna som vår pool är tänd efter att grannhuset släckt ner sin.

Så har ännu en dag i paradiset gått och vi sätter igång AC igen innan läggdags.

I morgon är det dags att börja planera tvätten inför att vi ska lämna på lördag. Allt som ska lämnas kvar i lägenheten måste vara alldeles rent. Annars skapar värmen och luftfuktigheten lätt mögel på textilier som inte är riktigt rena.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_media_grid element_width=”6″ grid_id=”vc_gid:1461094971985-ee956c04-304b-5″ include=”954,955,956,859″][/vc_column][/vc_row]