Fredag – Lördag 20 -21/1

Fredag
Dags att säga upp automatisk betalning på elverket.
Plockar ihop allt jag tror vi behöver för att säga upp ”autogirot” Senaste räkningen, pass o bankbok måste räcka.
Vi moppar in tidigt och parkerar, plockar upp alla papper, startar Google Översätt och gör oss redo för att gå in. Då ser jag att jag tagit fel räkning, har tagit TOT (internet) räkningen istället för elräkningen. Inser ju snabbt att det här kommer att gå åt helvete. Bara att moppa tillbaka o ta med rätt räkning. Väl tillbaka i lägenheten hittar jag ingen elräkning, måste ha slängt alla när jag rensade…… Ner till receptionen och frågade om han hade nån ny räkning. Nej, den kommer den 25:e fick jag till svar. Men du kan få en kopia på förra månadens räkning om du vill. Tack gärna 🙂 Då gör vi ett nytt försök. Moppar in och efter lite google översätt tror vi att vi fått rätt på det hela. Ber oss sitta ner o vänta, efter nån minut kommer en dam ut o frågar efter blå boken….Den hade vi ju inte med. Men snabbt som attan sliter jag fram pass o bankbok, det verkar som det räcker. Efter ett par underskrifter säger hon, OK end feburari. Perfekt säger vi.
Vi har lyckats!!!

Vidare in till Ban Phe för att handla bröd och en liten flaska whiskey. Det får bli Petras eftersom klockan inte är 11 ännu. Hittar bröd o en liten flaska Blended  för några hundra bath.
Moppar hem igen för sista dagen på stranden med Torleif o Lena. Det blir lunch o ett par öl, det är ju trots allt fredag.
Vi bryter upp vid 3 snåret, Torleif o Lena ska packa det sista och vi har fotografen som ska komma 16.30.
Snabbdusch och så börjar stylingen igen, bär ut saker som inte ska vara med på bild som resväskor, extra stolar, mm.
Fotografen kommer och vi frågar om mer ska ut, han pekar på vissa saker o vi bär lydigt ut grejorna. Frågar om det är nåt mer som ska ut och får tillbaks, Yes, you…..
Tack för den. Står ute o väntar nån minut och kommer sedan på att Torleif o Lena skulle käka lite på kvarterskrogen innan dom åkte så vi går ner dit o tar en bira så länge.
Klockan närmar sig 5 o taxin kommer, dags att säga farväl och gå upp till lägenheten igen. Där står fotografen o väntar o säger att han kommer tillbaka snart, solen står inte tillräckligt lågt än för solnedgångsbilder. Bara att börja plocka in grejorna igen o vänta på att klockan ska närma sig 6. Fotografen dyker upp igen, tar lite bilder och tackar för sig.

Vi är båda mätta så vi bestämmer att vi tar en äggmacka på balkongen och softa hemma ikväll.

Lördag
Kinesisk nyår o dom smäller smatterband hela tiden, det första vi hörde var vid 4 snåret i morse.
Idag är det bestämt att vi ska hänga med Mon, Max o Patrik på stranden. Vi lallar ner runt 9 och idag på morgonen blåser det kallt o jag ”nästan” fryser på stranden.
Patrik dyker upp först, han har cyklat till stranden från Ban Phe (ca 8 km) strax därefter dyker M&M (Max o Mon) upp.  Vi har inte sett Mon o Max på över 3 år. Max har hunnit bli 10 år och är snart längre än både mamma o pappa.



Blir massa snack, bad och en himla massa mat igen.
Proppmätta lämnar vi stranden vid 4 snåret.
Blir en sväng förbi poolen innan vi går upp o dricker vårt kaffe.
Sivan har lite ont i magen så jag käkar med Janne på kvarterskrogen idag.
Blir en tidig kväll igen.