Lördag Söndag14-15/1 Barnens Dag

Barnens dag idag.
En stor händelse i Thailand. Mycket bra tycker jag då många inte riktigt har ekonomi för att ”skämma bort” barnen som vi ofta gör.
En hel dag med fokus bara på barnen. Det är allt ifrån presenter, gratis glass, karuseller, klättra på brandbilar mm. Allt som barn önskar.
Vi vaknade ganska tidigt idag och insåg att vi behöver in till Ban Phe för att handla lite. Så vi moppar iväg på Patriks moppe och åker naturligtvis rakt in i firandet. Tar lite tid att komma igenom eftersom alla ska dit. Jag fokuserar på körningen o Sivan fotar.

Väl framme på Macro köper vi  yoghurt, juice, tonic water o lite nötter. Eftersom vi var ganska tidiga in så får man ju inte handla alkohol i ”vanliga” butiker så det blir en liten sväng in till Petras också.
Varför reglerna inte gäller henne är det ingen som vet (normalt får man bara köpa alkohol mellan 11-14 och 17-22)
Blir en flaska gin där som kostar hela 390 bath.
När vi är på Petras ringer Patrik som har ett nytt skattekvitto till moppen vi lånar. Vi bestämmer att han ska komma förbi vid 2 snåret.
Vi är hemma igen vid 11 snåret så vi hinner ner till Pama för lite strandhäng o lunch. Blir grillad kyckling och Som Tam (papayasallad).

Får meddelande från Janne att han ligger vid poolen så vi går också upp dit o för att vänta på Patrik o snacka lite skit med Janne. Var många år sedan vi träffades så det är en del att ta igen.

Vi har blivit bjudna på födelsedagskalas på kvarterskrogen ikväll. Det är Cham som fyller 44.
Torleif o Lena ska köpa en flaska whisky som present. Vi bestämmer att vi tar en drink på vår balle innan vi går ner i samlad trupp.

Väl nere på krogen blir det två långbord och buffé. Dricka får vi köpa själv och det tar inte lång stund innan humöret är på topp.


Snart åker Hong Thongen (thailändsk whisky) fram på borden och då blir det riktigt livat. Mycket skratt o bra stämning vid vårt bord gör att fler o fler byter till vårt bord o vi känner att det är dags att dra sig tillbaka.
Tycker vi var duktiga som höll ut ända till 10.30 🙂
Men vi hörde att det fortsatte ett bra tag till innan vi somnade med AC på.

Söndag
Många som var trötta i pannan idag efter gårdagens kalas.
Vi vaknade pigga o goa 🙂

Ner till Pama o där satt redan Lena o Torleif. Morgonpromenaden blev en eftermiddagspromenad.
Lite skönt eftersom det hunnit bli lågvatten och stranden är nog närmare 50 meter bred.

Blev en sen dag på stranden och middag hos italienaren igen, Carbonara denna gång (men inte igen, så god var den inte).