28 – 29 december

Lördag 28 december

I natt har det regnat en hel del. Vi har inte märkt något av det, men det var blött på marken när vi vaknade på morgonen och det var fortfarande mulet ute på morgonen.

Perfekt dag för att passa på och vara hemma och städa, tvätta och dammtorka överallt.

Det är första dagen sen vi kom hit den 5 december, som det har varit mulet och kommit lite regn. Vi passade även på att åka in till Ban Phe och handla upp oss lite, och moppa runt lite och titta. Det har inte blivit så mycket körande den här gången, så det var faktiskt första påfyllningen av soppa i motorbiken idag.

På vägen hem stannade vi vid en moppevagn och köpte grillad kyckling som vi tog med hem och år till lunch. Det är ju så himla gott!

Dagens lunch

När vi var inne i Ban Phe och handlade på förmiddagen träffade vi på grannar i huset bredvid. De berättade att de eventuellt var intresserade av att köpa lägenhet i vårt hus istället, men att de aldrig varit in i vårt hus och sett hur lägenheterna ser ut. Så vi bjöd över dem på en drink på vår balkong till kvällningen, så de fick se hur det ser ut i vårt hus. Sen åkte vi tillsammans till Pon´s Corner (Thai/tysk restaurang) för att äta middag tillsammans.

Söndag 29 december

Idag var det soligt och varmt återigen. Efter frukostbestyr och annat fix gick vi ner till Gula Vagnen och satte oss.

Det går riktigt stora dyningar på havet idag, och de äter sig in i stranden så det blir en hög kant i sanden där vattnet börjar. Idag var det struligt att promenera där nere. Antingen gick man där sanden var blöt, och blev översköljd av vågor som slog in, eller så fick man gå uppe på ”platån” som uppstått i den jättelösa torra sanden. Är typ som att pulsa i lös snö där.

Det fick bli en lite promenad utefter stranden ändå.
Det har börjat anlända en hel del thailändare nu inför det kommande nyårsfirandet. Många av dem, och framförallt ungdomarna, hade jätteroligt i de stora vågorna idag.

På bilden syns det inte att det är en ca 2-3 dm hög kant på stranden.

Det fick bli en stund vid poolen idag innan vi tog trapporna hem, för att fixa eftermiddagskaffet. Sen blev vi kvar hemma till middag idag igen.

Vi trivs så himla bra i vår lilla condo. Den är lagom stor för oss på semestern tycker vi, och den har ett perfekt läge i huset, då det endast är ca 1,5 timme under dagen som solen ligger på vår balkong så att det är för varmt att sitta där ute. Resterande dygnets timmar kan man sitta där ute hur mycket man vill. Helt underbart! Tack vare att vi inte har solen liggande rakt mot lägenheten mer än det, så blir det heller inte outhärdligt varmt där inne, utan det räcker att vi sätter på någon av golvfläktarna för att det ska fortsätta vara skönt inomhus. ACn använder vi endast nattetid om vi tycker att det behövs.

Smiling moon och den starkt lysande stjärnan som vi inte kommer ihåg vad den heter 🙂