God Fortsättning 25 – 27 december

25 december

Idag var det lugnare än vanligt utefter hela stranden och strandgatan under förmiddagen. Verkar som många var lite extra morgontrötta efter sitt julaftonsfirande.

De senaste dagarna har det legat massor med döda sjöstjärnor utefter hela den långa stranden och flytandes i strandkanten. Alla är av samma sort. Det är något vi aldrig upplevt under de 10 år vi har varit här varje vinter.

Tydligen har det tydligen uppstått samma fenomen på en kust i USA, och enligt forskarna verkar sjöstjärnorna själva ta livet av sig genom att krulla in armarna, och genom det så förtvinar de till slut och dör. Jätteskumt!

Vi hade tänkt laga egen mat hemma till middag, men sen eftermiddag small det som attan nere på gatan. Det lät som ett knallskott, och vi gick ut på balkongen och kollade, och såg då att det smällt i en ledningsstolpe nere på gatan. Så strömmen gick i huset och reservaggregatet kickade igång för att det ska vara ström till hissarna.

Så vi tänkte om, och bestämde oss för att åka iväg till en restaurang istället för att äta middag. Man vet aldrig hur lång tid det tar innan strömmen kommer tillbaka, så det var dumt att chansa när det redan börjat kurra i magen.

Tvättmaskinen som var igång, stannade ju den också förstås, men det får vi ordna sen.

Vid solnedgången var strömmen och internet tillbaka igen.
Juldagsfirande på stranden, där musiken underhöll oss ända upp på vår balkong 🙂

26 december

Det var lugnt på stranden vid Pama idag. Verkar som folk tar sovmorgon hela julhelgen. Bara vi ”gamlingar” som somnar tidigt om kvällen och vaknar tidigt, vare sig det är vardag, helg eller semester 🙂

Sällskap på stranden

27 december

Så var det dags för strömavbrott ännu en gång. På förmiddagen small och fräste det nere på gatan igen, så vi tittade ut på balkongen. Den här gången brann det till i två av stolparna nere vid gatan, så det blev en stark ljusbåge mellan dem.

Vi skyndade oss då att göra oss i ordning för stranden medans reservaggregatet gav ström till hissarna, så vi slapp gå ner för trapporna.

All annan ström och internet dog utefter hela gatan den här gången.

När vi var på stranden (även Olle kom och badade med oss idag), kom de och fixade elen, men internet funkade fortfarande inte när vi kom upp till lägenheten på eftermiddagen. Efter att ha kollat av med receptionen i huset, så fick vi reda på att det inte bara var vårt internet som låg nere, och att TOT var nere på gatan och arbetade med problemet.

Arbetet med att fixa el och internet fortlöper nere på gatan. De lyckades till slut!

Till kvällen blev det middag på balkongen. Stefan fräste på bacon på vår grill och till det blev det pasta och pastasås. Mmmmm!