21-23 december

Lördag 21 december

Efter frukost, sjukgymnastikövningar och annat fix hemma, gick vi ner till Gula vagnen och satte oss på stranden. Sol, bad och promenad som vanligt och även lunch.

Det är behändigt nära hem därifrån.

Bara rätt över gatan så är vi hemma.

På vägen hem är det så skönt att ta svängen över poolområdet, och först duscha av sanden från ben och fötter vid gotduschen, och sen duscha bort salt och sand från hela kroppen, innan ett härligt bad i den fina poolen. Än så länge har poolvattnet inte blivit grönt utan är klart och fint. Återstår att se om det håller sig så även efter att storhelgerna varit och många badar, och alla kanske inte duschar sig ren innan de kliver i poolen.

På eftermiddagen moppade vi in och handlade lite och tittade även runt lite i området.

Kvällsmiddag på Pama.

Söndag 22 december

Idag kom Olle och badade med oss.

Hittills har vi provat oss igenom stek, kebab och kycklingburgare vid Gula Vagnen. Idag blev det spagetti Carbonara, och allt vi ätit där hittintills har varit helt ok.

Måndag 23 december – STORFRÄMMANDE FRÅN BANGKOK PÅ STRANDEN

Efter alla morgonrutiner gick vi idag till Pama och satte oss vid ett större bord. Idag skulle nämligen Mon, Max, Nui och en kompis till dem komma och äta lunch med oss och umgås en stund. Vi har inte träffat Nui på flera år. Förra året då hon tänkte komma hit från Bangkok och hälsa på, var Siv så dålig med värken från diskbråcket, att vi inte pallade med några besök.

Men nu blev det äntligen av. Nuis och Mons vän som var med, pratade jättebra engelska, då hon bott och pluggat på universitet i Glasgow tidigare på stipendium härifrån.

Nui hade som vanligt en present med till Siv, och denna gång var det en scarf.

Kycklingstek med pepparsås till middag på Glashuset.

Sent på eftermiddagen den 23 december somnade Kenneth in efter att ha fått en omfattande hjärnblödning. Två av hans barn hade då kommit ner till Thailand och fanns vid hans sida när han gick bort. Kenneth hade lägenhet i vårt hus. Han gick bort 65 år gammal.