16-20 december

Måndag 16e

På förmiddagen åkte vi tillsammans in till Makro för att handla lite. Där såg vi även att det finns persilja att köpa, vilket vi inte sett någonstans tidigare. Vi köpte inte det idag, men det är alltid bra att titta runt på vad som finns och nytt som kommit till i sortimentet.

Idag åt vi lunch på Thanoms Kitchen och sen blev det faktiskt poolen en stund. Vi skippar stranden för första gången den här resan. Det var riktigt skönt i poolvattnet och det fläktade gött i poolområdet.

Så fint det blivit när de planterat nya blommor där igen. Nu känner vi igen oss från förr 🙂

Tisdag 17e

Idag satte vi oss vid ”Gula Vagnen” som är ganska ny på gatan. De har både thaimat och ”farang”mat, och allt vi hittills ätit där är gott.

Onsdag 18e – CATRINES FÖDELSEDAG

På förmiddagen hängde vi vid Gula vagnen igen.

Hade Catrine varit här idag, hade hon blivit självklart blivit firad med en söt Nalle Phu tårta igen 🙂

Nu är hon inte här, så det fick bli grattis via videosamtal istället! Grattis på 24-årsdagen älskade fantastiska Catrine!

.Till kvällen blev vi bjuden till Carina på ett glas innan vi, Carina och hennes vänner som är här på besök, tillsammans skulle till den nya restaurangen som vi kallar ”Glashuset”.

Torsdag 19e

Idag kom Mon, Patrik, Max och farmor Ing-Marie (som nu kommit till Thailand) till Mae Ramphung. Som vanligt badade vi massor med Max, som hade roligt i vågorna som var idag.

Efter att de åkt hem igen senare under eftermiddagen, gick vi hem och duschade för att sen moppa in till Ban Phe för att handla lite.

Vi köpte bland annat kycklingfiléer, som vi tillagade med vår sous vide och åt till middag tillsammans med pasta och sås.


Fredag 20e

Nu är det jätteskönt i vattnet i poolen. Lika varmt som i havet, och så skönt att duscha av sig sand och salt och bada lite i poolen på väg hem från stranden.

Idag hade vi bestämt oss för att åka in till Ban Phe för att äta jultallrik hos Göran på O´Learys. Så laddade vi var på denna jultallrik till middag.

Vi såg en jätteflamingo när vi åkte strandvägen mot Ban Phe.

Väl inne på O`Learys beställde vi jultallrik av servitrisen som alltid arbetar där. Hon svarar ”Sorry, no have”, och vi tittar på henne och påtalar att det står att de serverar jultallrik t o m den 23 december, innan de ska ha julbordet den 24e. Hon försvinner in i Delibutiken (för att prata med Göran), och kommer tillbaka och säger än en gång att de inte har någon jultallrik att servera. ???????? Hela jäkla butiken är full med grejer att lägga på en jultallrik!

Siv reser sig och går in och letar reda på Göran, och frågar om ha inte kan skära upp lite skinka i alla fall, eftersom vi kommit dit enkom för att vi ville ha lite julmat. Då fräser han irriterat att han hinner minsann inte göra det för han jobbar 24 timmar om dygnet för att packa och skicka julmat till Phuket och massa andra ställen runt om i Thailand som vill ha julmat. Och han måste utbilda personalen i hur de gör en jultallrik och det har han ju inte tid med när han jobbar 24 timmar om dygnet, och är sååå jättestressad.

OCH!?!?!? Har han kommit på det nu? Varför har han inte visat personalen det redan i november, när han sätter jultallrik på menyn hela december? Och hur svårt kan det vara att lägga ihop en jultallrik, när de har allt sånt färdigt i butiken? Jäkla dålig ursäkt och jäkla dålig stil! Nu har han sk..it i det blå skåpet ännu en gång den käre Göran, och nu kommer vi definitivt inte att gynna honom mer.

Han kom efter sen, och bad om ursäkt för att han hade fräsigt till svar, men han har ju sååå mycket att göra och säger än en gång att han jobbar 24 timmar om dygnet. Som om det är vårt problem?? Se då till att ta bort jultallriken från menyn för sjutton.

Tack o hej Göran!