Näst sista dagen tillbringas på stranden

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_opacity=”0.5″ border_style=”solid” padding_top=”20px” padding_bottom=”20px”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding=”” dimension_margin=”undefined” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text]

Efter frukost började vi tvätta sånt som måste tvättas och hinna torka innan vi åker. Sängkläder och madrasskydd tvättades rent först för att hinna torka. Sängkläderna vi ligger i sista natten körs på en snabbtvätt på morgonen, dagen då vi ska åka.

Allt hängdes upp innan vi gick ner till stranden. Stefan tillbringade dagen som vanligt med att sitta under träden och parasollen, mellan baden. Siv letade lite mer snäckor att ta med hem, och så blev det en promenad med Carina. Leif är fortfarande inte pigg från sin magåkomma, så de kommer att åka hem så snart de kan, vilket är tidigare än planerat för dem.

Till kvällen blev det middag på Pizzeria Sofia tillsammans med Carina, Lena och Thorleif och L o Ts vänner som hälsar på.

Stefan gjorde personalens kväll, då han sa Farang deth diao när vi och Lena och Thorleifs kvinnliga vän stod vid bardisken och skulle betala 🙂

Grejen är att det finns en maträtt i Thailand som heter Moo deth diao, och det är griskött som läggs ute i solen och som vänds tills det fått en viss färg av solstrålarna, sen friteras köttet. Och bakom ryggen på oss faranger, kallar thailändarna oss faranger som ligger i solen och vändsteker oss för Farang deth diao. Allstå vändstekt/solstekt farang.

Och Ls vän är ganska ljus i hyn, och var röd på huden efter att ha legat mitt ute i solen, under flera dagar nere på stranden. Så när Stefan sa Farang deth diao, så bröt alla i personalen samman och skrattade så att tårarna prutade. Sen undrade de hur vi visste vad de kallar faranger som solar på det viset. De är inte riktigt van att såna som oss, kan mer thai än bara någon vanlig maträtt eller dryck. Haha……..men vi lär oss ganska mycket av Mon!

Personalen fortsatte att skratta och titta på kvinnan som bränt sig i solen, och upprepade Farang deth diao, mellan skrattatackerna. Siv bröt ihop i skratt lika som personalen, och tillslut var det bara att gå därifrån för att kunna sluta skratta.

Personalen på Pizza Sofia, kommer nog fortsättningsvis att undra hur mycket vi förstår, av det de säger till varandra på thailändska.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_opacity=”0.5″ border_style=”solid” padding_top=”20px” padding_bottom=”20px”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” hover_type=”none” link=”” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding=”” dimension_margin=”undefined” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]