Landar hemma i kylan!

Vid 6 tiden ser vi Skånes kuststäder lyser i mörkret. Snart är vi framme! Kl 6.20 dockar planet mot gaten på Kastrup. Framme enligt utsatt tid ännu en gång. Eftersom vi satt längst bak så tog det en stund innan vi kom av själva planet. Men det spelar ingen roll, för vi har ju semester även denna dag. Därefter tog det ca 1 timme innan vi satt på tåget mot Lund. Litet vitt täcke på marken ser vi att det är när vi tittar ut genom tågfönstret. Som vanligt alltså när vi kommer hem 😉

Vi reagerar också på att det faktiskt ljusnar tidigare på morgonen, än när vi lämnade Sverige i början av december. Härligt! I Lund klev vi av tåget och tog taxi därifrån de sista milen hem. När vi väl rullade in på gården var gräset vitt och bilarna frostvita. Även om Gunnar dragit på värmen i huset för några dagar sedan, så kände vi ändå oss lite frusna där inne. Inte så konstigt kanske, med tanke på temperaturen vi hunnit vänja oss vid under 6 veckor.

Det första vi gjorde var att sätta ihop kaffemaskinen, och ta oss en varsin kopp riktigt gott kaffe. Sen åkte vi iväg för att handla och fylla upp kylen med allt som behövs.

Under dagen blev det lite tvättande, uppackande, kollades post, adventsstakarna plockades undan, och givetvis en middagslur i  soffan. Under en varm filt förstås!

Vi lyckades hålla oss vaken till 9-tiden på kvällen. Men sen var det god natt! Vi sov faktiskt ända till 5-6 tiden på morgonen. Den vanliga tiden då vi kliver upp när vi ska jobba.

Vi har som vanligt haft en jätteskön semester. Mycket sol, men mer molnigt än vad det brukar vara den här tiden på året. Men vi har inte haft en massa regn, som tyvärr många andra semestrande haft i de södra delarna av Thailand, där det varit katastrofläge på flera håll. Och faktum är att vi aldrig har sett så många bleka västerlänningar kliva på planet i Bangkok, som denna gång.

Inflygning över Skånes sydkust, innan landning på Kastrup.